Materiale

for dig der arbejder med kriseramte børn, unge og familier

Bestil booklets

I løbet af projektperioden er der udviklet en række materialer målrettet personalet samt familier med børn der rammes af akut og alvorlig sygdom.

 

Handleplan

Denne handleplan er lavet til hospitalsafdelinger, der håndterer akutte krisesituationer, som involverer børn og unge direkte eller indirekte. Handleplanen giver en række konkrete handleanvisninger til, hvordan sundhedsprofessionelle kan være med til at sikre, at børn, unge og forældre får den nødvendige og tidlige psykosociale støtte samt rådgivning, når alvorlig ulykke eller sygdom af livstruende karakter pludselig rammer en familie.

Handleplanen er udarbejdet parallelt med kurset ”Krise- og traumeinformeret praksis”, der udbydes til alle sundhedsprofessionelle på hospitalsafdelinger, som ønsker at implementere krise- og traumeinformeret praksis. Kurset udbydes af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte i Region Hovedstanden og træner sundhedsprofessionelle i at identificere og håndtere belastningsreaktioner hos børn, unge og forældre. På kurset undervises der blandt andet i, hvordan man bedst muligt stabiliserer situationen omkring en familie i akut krise, samt i hvordan man taler med børn, unge og forældre, der har været udsat for en alvorlig hændelse.

Se den fulde beskrivelse af handleplanen her

Booklets

Handleplanen indeholder også tre booklets til hhv. børn, unge og forældre om tiden under og efter en alvorlig hændelse, som personalet kort bør gennemgå med og give til familierne under den opfølgende samtale.

De tre booklets er tilgængelige på seks forskellige sprog (dansk, grønlandsk, arabisk, somali, kurdisk og engelsk). Se her

Se de tre booklets her:

Bestil booklets

Video

Denne kortfilm er produceret til sundhedsprofessionelle, for at illustrerer hvad der sker indeni, når et barn får at vide, at en ens far har fået en blodprop i hjernen? Hvilke tanker og følelser der er normale, når alting pludselig ramler, og hvordan man påvirker  hinanden i en familie? Filmen formål er at skubbe til spørgsmålene: Hvordan kan sundhedsprofessionelle være opmærksomme på børns reaktioner, og hvordan kan man give den bedst mulige støtte på hospitalet? ​

Læs mere og se filmen her

Share This