Hvis du deltog i konferencen med Scott Miller mandag d. 10 november, 2014, Islands Brygge kulturhus, er der en god sandsynlighed for, at du fik rørt lattermusklerne. Stemningen var høj dagen igennem, da ca. 70 sundhedsprofessionelle, heriblandt læger, sygeplejersker og psykologer blev udfordret, provokeret, underholdt og rørt af Scott Millers alt andet end konventionelle præsentation af forskning i, hvad der virker i terapi.

Scott Miller Portrait 2011 2

Dagen stod på formidling af metastudier, der i korte træk viser, at det ikke er den metodiske tilgang, terapeuter gør brug af, når de arbejder med mennesker med alvorlige problemer, der gør en forskel, men derimod alliancen mellem terapeut og klient. Det er, ifølge Scott Miller, det mellemmenneskelige forhold, som udspiller sig mellem hjælper og klient(patient) der er altafgørende for terapiens udfald, og som vi må forstå kvaliteten af. Med Scott Millers egne ord, skal vi ”learn to shut up and listen” i stedet for at tro, at vi kender patientens problem på forhånd. Scott refererer til studier, som viser, at bruger man ét minut på blot at lytte, uden at afbryde, så vil patienten i højere grad opleve, at han/hun er blevet mødt og forstået, og lidelsesfortællingen vil naturligt ”klinge af”.

Med forskellige humoristiske indslag og tryllekunstvideoer, gjorde Scott det klart for os, hvor nemt vi lader os forføre af vores egne illusioner og fortællinger om virkeligheden, frem for at se, hvad det rent faktisk er, der præsenterer sig for øjnene af os.
Scott understreger, at medmenneskelighed, varme, autenticitet og ærlig kontakt, er det allervigtigste i arbejdet med at forsøge at hjælpe/flytte mennesker et andet sted hen.

Hvis du vil vide mere om Scott Miller, så klik her: www.scottdmiller.com

Scott D. Miller, Ph.D. er grundlægger af The International Center for Clinical Excellence, et internationalt konsortium af klinikere, forskere og undervisere dedikeret til at fremme ekspertise i adfærdsmæssige sundhedstjenester. Dr. Miller gennemfører workshops og uddannelse i USA og i udlandet, og hjælper hundredvis af agenturer og organisationer, både offentlige og private, til at opnå bedre resultater.

Share This